Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowe talarki do słoików na zimę

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ogórek gruntowy 4 kg
woda 9 szklanek
cebula biała 1/2 kg
sól 1 szklanka
przyprawy 1 opakowanie/do grila
Gorczyca biała cała Prymat kilka ziaren na słiok
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziaren na słiok
Liść laurowy suszony Prymat (po jednym do słoika)

Składniki na zalewę

woda 6 szklanek
cukier 3 szklanki
ocet 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowe talarki do słoików na zimę

Wykonanie:
Ogórki starannie umyć i pokroić w plastry razem z cebulą. Posolić, wlać wodę, wymieszać i odstawić na parę godzin. Następnie dokładnie osączyć z wody, przełożyć do wyparzonych słoików wraz z gorczycą , zielem angielskim i listkiem laurowym. Z podanych składników zagotować zalewę, zalać ogórki, wsypać po łyżeczce przyprawy do grilla. Pasteryzować przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 05.05.2016 08:18
Warto sprobowac
gosia1988 04.05.2016 21:53
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak