Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe racuchy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
drożdże 5 dkg
jajko 2 sztuki
mleko 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1/2 sztuki
cukier kryształ 1-2 łyżki
olej do smażenia

Porada

Gdy racuchy wystygną posypać cukrem pudrem.

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuchy

Drożdże rozmieszać z cukrem, dodać jajka, mleko i mąkę. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie kłaść łyżką ciasto na rozgrzany głęboki tłuszcz. Smażyć z obu stron na rumiany kolor. SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.05.2016 09:38
poproszę o jednego ;-)
Janina 04.05.2016 21:49
Moje ulubione;))
Łukasz15 04.05.2016 20:35
Pyszniutkie.
misia123410 04.05.2016 20:22
Wyglądają bardzo apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak