Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pszenne bagietki

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 300 g
drożdże świeże 12 g
mąka pszenna typ 650 450 g
sól 8 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pszenne bagietki

Kroki postępowania

1

Do misy robota wlać letnią wodę, dodać pokruszone drożdże i wymieszać.
Krok 1 - Pszenne bagietki foto
2

Następnie wsypać mąkę i sól. Zagnieść jednolite ciasto, odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny.
Krok 2 - Pszenne bagietki foto
3

po tym czasie ciasto podzielić na 4 części, z każdej uformować wałek.
Krok 3 - Pszenne bagietki foto
4

Wałki ułożyć na formie do bagietek, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Krok 4 - Pszenne bagietki foto
5

Wyrośnięte wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 20 minut. Wystudzić na kratce
Krok 5 - Pszenne bagietki foto
6
Bagietki świetnie pasują do sałatek lub kremowych zup
Krok 6 - Pszenne bagietki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 08.05.2016 10:07
Jakie apetyczne, lubię takie swojskie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak