Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowa rolada z jagodami goji i migdałami Zewy
Kroki postępowania
Jagody zalać winem i namoczyć.
Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę.
Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia i cienko posmarować wierzch masłem lub margaryną.
Na papier wyłożyć pokrojone jabłka oraz posypać płatkami migdałowymi i jagodami goji ( część zostawić do dekoracji ).
Ubijać piane na sztywno potem dodawać po jednym żółtku.
Go puszystej piany jajecznej dodawać porcjami mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą.
Uważając aby się nie poparzyć odwrócić wszystko, zdjąć papier
Razem ze ściereczką zostawić roladę do wystudzenia.
Roladę odwinąć ze ściereczki, położyć ją na talerz i polać polewą.
Na sam koniec udekorować odłożonymi jagodami goji i płatkami migdałowymi.