Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 100 g
ogórek zielony 1 sztuka
awokado 1 sztuka
cebula czerwona 1/2 sztuki
olej lniany 1 łyżka
sos sojowy do smaku
koper świeży pęczek
sok z limetki do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia

Kroki postępowania

1
Sposób wykonania: Rozdrobnionego łososia, mieszamy w miseczce razem z pokrojonym koperkiem, skrapiamy sokiem z limonki, doprawiamy solą do smaku, dodajemy łyżeczkę oleju lnianego, mieszamy, wkładamy na 10 minut do lodówki.
Krok 1 - Tatar z łososia foto
2

Z awokado wyjmujemy pestkę, łyżeczką wydrążamy miąższ, skrapiamy sokiem z limonki aby nie ściemniało, rozgniatamy na papkę widelcem, doprawiamy solą do smaku. Ogórka obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru sosu, mieszamy z pokrojoną drobniutko cebulą czerwoną,doprawiamy do smaku łyżeczką oleju lnianego oraz szczypta soli i pieprzu.
Krok 2 - Tatar z łososia foto
3
Małą miseczkę wykładamy folią spożywczą na samo dno układamy warstwę z łososiem następnie warstwę z ogórkiem i na samym wierzchu smarujemy pastą z awokado. Chłodzimy w lodówce i wykładamy przed podaniem na talerzyk, dekorujemy dowolnie. Smacznego!
Krok 3 - Tatar z łososia foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 06.01.2017 18:17
Cos dla mnie, ale nie wiem czy się skusze na awokado.
Lis 04.05.2016 18:30
bardzo smakowity:)
Marta Ryżek-Kalkowska 04.05.2016 12:20
Wygląda smacznie :)
pajbek 04.05.2016 12:13
Wygląda pięknie :-)
Aleksandra/Olcia 04.05.2016 11:16
mniam,przystawka idealna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak