Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowy sosik z dodatkiem rucoli i pestek dyni :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bulion grzybowy 1 kostka
pieczarki 150 gram
pestki dyni 0,5 szklanki
rukola 1 garść
śmietana 30% 0,5 szklanki
mąka pszenna 2 łyzki
sól i pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy sosik z dodatkiem rucoli i pestek dyni :)

W garnku zagotowujemy wodę (0,5 litra) i wrzucamy kostkę grzybowa. Następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki-gotujemy je 10 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę wymieszana z mąką i odrobiną wody. Sos zagotowujemy -dodajemy rukolę i pestki dyni. Trzymamy na ogniu jeszcze przez moment i serwujemy jako składnik obiadu. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 04.05.2016 10:06
świetny pomysł z dodatkiem rukoli - koniecznie muszę spróbować :)
Małgorzata92 04.05.2016 09:49
Fajny obiad :)
justynkag 04.05.2016 07:26
Super sos. Uwielbiam rukolę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak