Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc wieprzowych

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca wieprzowe 60 dag
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżki
woda 0,6 litra
Czosnek suszony Prymat 1 płaska łyżeczka
mąka 1 łyżka
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc wieprzowych

Serca wieprzowe dobrze płuczemy i czyścimy.Zalewamy gorąca wodą i gotujemy do miękkości. Miękkie serca wyciągamy i kroimy w kostkę. Do wywaru z serc dodajemy vegete, czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Robimy zasmażkę z mąki i oleju. Rozprowadzamy w sosie. Dodajemy pokrojone serca.Gotujemy 5 minut. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 24.05.2012 13:15
smaczny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak