Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą rabarbarową i bitą śmietaną.
Piecz 35min. w temperaturze 170*C.
Na upieczony zimny biszkopt załóż obręcz.
Rabarbar obierz, pokrój w kostkę. Do rondla dajemy rabarbar, 250 ml wody, cukier, gotujemy na małym ogniu ok. 2=3 minuty.
Rabarbar dajemy na sito a na soku gotujemy budyń, proszek budyniowy wymieszaj w 200 ml wody ( budyń ma być na 450ml płynu)
Do ugotowanego budyniu dodaj rabarbar i wymieszaj. Jeszcze gorący wylej na biszkopt, wyrównaj i pozostaw do wystudzenia.
Żelatynę namocz w 3 łyżkach zimnej wody jak napęcznieje lekko podgrzej do całkowitego rozpuszczenia. Śmietanę ubij, pod koniec ubijania dodaj cukier i rozpuszczoną żelatynę. Ubitą śmietanę rozprowadź na zimnej masie budyniowej.
Ciasto udekoruj czekoladową posypką, miętom i stokrotkami z wafla.
Smacznego