Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Natka pietruszki lub selera do słoików

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

natka pietruszki 1 kg/ lub selera
sól 20 dag
woda 1 szklanka
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Natka pietruszki lub selera do słoików

Wykonanie:
Natkę dokładnie opłukać, osuszyć i posiekać. Ułożyć w wyparzonych małych słoiczkach i delikatnie ubić. Zalać przegotowaną wodą z solą i kwaskiem. Dokładnie zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.05.2016 21:07
też mnie ciekawi jak długo można przechowywać taką pietruchę
Goya 02.05.2016 20:55
zawsze natkę mroziłam, długo tak może postać?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak