Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney z brązowym cukrem do słoików

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

cukinia 1 kg
pomidory 1 kg
jabłko kwaśne 4 szt
cebula biała 4 szt
rodzynki 30 dag/ lub żurawina

Składniki na zalewę

ocet jabłkowy 1/2 litra
woda 300 ml
cukier brązowy 40 dag
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney z brązowym cukrem do słoików

Wykonanie:
Z podanych składników zagotować zalewę do rozpuszczenia się cukru. Cebulę, cukinię i jabłka obrać i pokroić. Pomidory sparzyć również obrać i pokroić. Następnie warzywa przełożyć do zalewy, wsypać rodzynki i dusić na bardzo wolnym ogniu około 2 ½ godziny cały czas mieszając. Po czym przełożyć gorący Chutney do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.05.2016 21:30
super pomysł
Wafelek2601 02.05.2016 19:34
Fajny przepis
jasiek 02.05.2016 19:16
wspaniały skarb na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak