Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z pieczonym burakiem i mascarpone

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 250 gram
masło 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
bulion warzywny 500 ml
wino białe wytrawne 3/4 szklanki
buraki czerwone 1 sztuka
serek mascarpone 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z pieczonym burakiem i mascarpone

Upiec buraka w piekarniku ok 60 minut w 190 stopniach. Zmiksować. Pokroić cebulę w kosteczkę . Na rozgrzaną patelnie wlać oliwę i dodać masło. Wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić dodać ryż i chwilkę podsmażyć. Wlać wino odparować. Dodać bulion, zamieszać. Zostawić na małym ogniu ok 20 minut. Na koniec dodać buraka. Wymieszać. Rozłożyć na talerze i położyć na wierzch kleks serka mascarpone .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.05.2016 17:54
ciekawe smaki
Malinka 02.05.2016 14:43
Bardzo oryginalne połączenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak