Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół warzywny

    1,5 litra
  • grzyby suszone

    6 sztuk
  • ziemniaki pokrojone w kostkę

    6 sztuk
  • siekany koperek

    2 łyżki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżka
  • śmietana

    120 ml
  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Moczymy grzyby suszone i gotujemy do miękkości.Grzyby kroimy w paseczki,wywar dodajemy do rosołu warzywnego.Rosół doprowadzamy do wrzenia.Dodajemy ziemniaki i grzyby.Doprawiamy vegetą i pieprzem.Rozprowadzamy śmietanę w zupie.Posypujemy koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

17.08.2013 09:57
bardzo smaczna zupka

halina16

02.04.2012 18:28
bardzo dobra zupa

bercik1

17.12.2011 21:11
Lubię takie zupy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat