Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół warzywny 1,5 litra
grzyby suszone 6 sztuk
ziemniaki pokrojone w kostkę 6 sztuk
siekany koperek 2 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
śmietana 120 ml
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Moczymy grzyby suszone i gotujemy do miękkości.Grzyby kroimy w paseczki,wywar dodajemy do rosołu warzywnego.Rosół doprowadzamy do wrzenia.Dodajemy ziemniaki i grzyby.Doprawiamy vegetą i pieprzem.Rozprowadzamy śmietanę w zupie.Posypujemy koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.08.2013 09:57
bardzo smaczna zupka
halina16 02.04.2012 18:28
bardzo dobra zupa
bercik1 17.12.2011 21:11
Lubię takie zupy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak