Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z pieczonym burakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 sztuki
buraki czerwone 2 sztuki
jabłko 2 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
por (biała część) 10 cm
kukurydza w puszce 1/2 puszki
jogurt naturalny 150 ml
majonez 3 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
czubrica czerwona do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z pieczonym burakiem

Buraka opłukać, osuszyć i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku około godzinę i wystudzić.
Kapustę poszatkować, dodać startego na grubych oczkach buraka, starte na grubych oczkach jabłko i pół puszki kukurydzy.
Cebulę czerwoną pokroić w drobna kostkę a pora w drobne plasterki. Wszystkie składniki dokładne wymieszać. Dodać jogurt naturalny i majonez oraz doprawić do smaku solą, czubricą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 02.05.2016 22:39
bardzo dobre połączenie - fajna ta sałatka!
IZABELA29 02.05.2016 11:48
Smacznie wygląda
mysza75 02.05.2016 11:14
jaka dobra kapusta
gosia56 02.05.2016 09:17
to moja ulubiona sałatka ostatnio;)
gosia1988 01.05.2016 22:24
Smaczna sałatka do obiadu
eliza135 01.05.2016 21:52
smaczne takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak