Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane cebule z patelni

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 duża
pierś z kurczaka 25 dag
ogórek zielony 1/2
rzodkiewka 1
papryka marynowana 1/2 szklanki
szczypiorek
ser żółty kilka plasterków
woda 1/2 szklanki
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane cebule z patelni

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać przekroić na dwie części. Wydrążamy każdy środek warstwami. Gotowe obsypujemy przyprawami.
Krok 1 - Faszerowane cebule z patelni foto
2
Mięso z kurczaka ugotować. Po ugotowaniu pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę pokroić na mniejsze kawałki . Rzodkiewkę oraz ogórka kroimy plasterki. Szczypiorek umyć i drobnopokroić.
Krok 2 - Faszerowane cebule z patelni foto
3
Do wydrążonych środków cebuli nakładamy farsz z każdego produktu po 1/2 dużej łyżki.
Krok 3 - Faszerowane cebule z patelni foto
4
Na wierzch dać plasterki kawałki sera żółtego. Gotowe cebule dać na rozgrzaną patelnię i przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu do miękkości cebuli . Co jakiś czas można dać troszkę wody.
Krok 4 - Faszerowane cebule z patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.07.2016 13:30
ciekawy pomysł
paula191919 03.05.2016 10:44
cudowne żarełko
MAR3STA 01.05.2016 17:46
Fajne danie
Lis 01.05.2016 15:36
Rewelacyjny pomysł;)
adelajda 01.05.2016 15:24
ciekawy przepis
Damiano
Damiano 01.05.2016 15:16
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak