przekąska wielkanocna

przekąska wielkanocna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    1/2 szklanki
  • koper

    1/2 pęczka
  • kapary

    1 garść
  • szynka gotowana

    7 plastrów
  • sałata karbowana

    4 liście
  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

  • ogórki

    4 sztuki
  • przepiórcze jaja

    9 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. kapary i koperek siekamy,
2. ogórki kroimy w drobną kostkę
3. pokrojone produkty łączymy ze śmietaną sokiem z połówki cytryny, solą i pieprzem, aż powstanie sos tatarski,
4. jajeczka gotujemy 7 min, czekamy aż ostygną, obtłukujemy skorupki na jajkach uważając by nie odpadły,
5. gotujemy jajeczka kolejne 7 min w wodzie z dodatkiem kurkumy,
6. na talerzu rozkładamy sałatę,
7. każdy plaster szynki smarujemy sosem tatarskim, zwijamy w rulony, układamy na sałacie,
8. jajeczka obieramy, układamy na sałacie, między szynką,
9. resztę sosu tatarskiego wylewamy na sałatę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

14.05.2012 13:25
Pyszna i pomysłowa :)

Izabela/bella81

29.05.2011 08:30
z chęcią bym się poczęstowała:)

iknkirke

09.05.2011 19:50
smaczne

eli_555

08.04.2011 23:31
pycha

Jolanta40

30.09.2010 07:59
bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat