Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekąska wielkanocna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 1/2 szklanki
koper 1/2 pęczka
kapary 1 garść
szynka gotowana 7 plastrów
sałata karbowana 4 liście
sok z cytryny
sól
pieprz
ogórki 4 sztuki
jajka przepiórcze 9 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: przekąska wielkanocna

1. kapary i koperek siekamy,
2. ogórki kroimy w drobną kostkę
3. pokrojone produkty łączymy ze śmietaną sokiem z połówki cytryny, solą i pieprzem, aż powstanie sos tatarski,
4. jajeczka gotujemy 7 min, czekamy aż ostygną, obtłukujemy skorupki na jajkach uważając by nie odpadły,
5. gotujemy jajeczka kolejne 7 min w wodzie z dodatkiem kurkumy,
6. na talerzu rozkładamy sałatę,
7. każdy plaster szynki smarujemy sosem tatarskim, zwijamy w rulony, układamy na sałacie,
8. jajeczka obieramy, układamy na sałacie, między szynką,
9. resztę sosu tatarskiego wylewamy na sałatę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 14.05.2012 13:25
Pyszna i pomysłowa :)
Izabela/bella81 29.05.2011 08:30
z chęcią bym się poczęstowała:)
iknkirke 09.05.2011 19:50
smaczne
eli_555 08.04.2011 23:31
pycha
Jolanta40 30.09.2010 07:59
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak