Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 35dag
margaryny 20dag
szklanka cukru
jajko 4
łyżeczka proszku do pieczenia
Pół szklanki maku i posiekanych bakali
esencja migdałowa
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek z migdałami

Margarynę utrzeć z cukrem,stopniowo dodawać jajka.Masę połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia.Dodać mak,bakalie i esencję migdałową.Dokładnie wymieszać.Przygotowane ciasto przełożyć do natłuszczonej formy.Piec 50min. w temp.180stopni.Wystudzić.Ciasto oblać fantazyjnie białą i czarną polewą czekoladową.Udekorować obranymi ze skórki migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 17.09.2010 22:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak