Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty w majonezie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka/ młoda
ogórek kiszony 5 szt./średnie
cebula biała 2 szt
szczypiorek 1 łyżka/ posiekany
cytryna 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty w majonezie

Wykonanie:
Kapustę starannie oczyścić, pokroić i ugotować w niewielkiej ilości posolonej wody. Następnie dokładnie odcedzić, ostudzić, skropić sokiem z cytryny, dodać pokrojone cebule, ogórki i przyprawić do smaku. Wyłożyć na talerz, polać majonezem i posypać posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 01.05.2016 10:00
do obiadu będzie idealna
w mojej kuchni 30.04.2016 22:27
same pyszności na talerzu
2milutka 30.04.2016 20:11
do obiadu w sam raz
halina17 30.04.2016 18:58
Dobra surówka.
Małgorzata92 30.04.2016 12:58
Fajna do obiadku :)
Róża1 30.04.2016 11:02
świetna surówka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak