Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki w mundurkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
boczek wędzony 100 g
żółty ser starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki w mundurkach

Ziemniaki myjemy, gotujemy w mundurkach do pół miękkości. Na patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek, cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy wg uznania. Przygotowany farsz przekładamy do przeciętych na krzyż ziemniaków (w mundurkach). Posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podajemy z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 28.04.2016 20:53
Niby zwykła pyra a jak apetyczna i smaczna:)
Ada-Gaba 28.04.2016 17:23
pyszne ziemniaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak