Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorki w galaretce (do sałatek i potraw zimnych)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pomidorki koktajlowe 2 kg
cebula biała 3 szt.
natka pietruszki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 dag
czosnek 8 ząbków

Składniki na zalewę

woda 1 1/2 litra
cukier 8 łyżek
ocet 1 1/2 szklanki
sól 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4-5 szt.
Pieprz czarny Prymat w młynku kilka ziaren
ziele angielskie kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorki w galaretce (do sałatek i potraw zimnych)

Wykonanie:
Z podanych składników ugotować zalewę- odstawić i rozpuścić żelatynę lecz nie gotować. Pomidorki dokładnie umyć i wysuszyć. Następnie pomidorki włożyć do wyparzonych słoików, przekładając plastrami cebuli. Dodać po 2 ząbki czosnku, zalać przygotowaną zalewą, posypać posiekaną natką pietruszki, szczelnie zakręcić. Pasteryzować przez 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 28.04.2016 11:58
ten przepis był "modny" kilka lat temu i przekazywany z rąk do rąk po znajomych ;) robiłam kiedyś ze trzy razy, ale u nas wzięcia nie miały takie pomidorki :/
Motorek 28.04.2016 08:27
fajny przepis
tobi1989 28.04.2016 08:12
Fajny przepis :)
RenataZ-et 28.04.2016 08:05
to dla mnie nowość - podoba mi się ten pomysł!
Wacław 28.04.2016 07:12
poproszę o słoiczek ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak