Kapusta czerwona zapiekana z ryżem

Kapusta czerwona zapiekana z ryżem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar mięsny

    1/2 szkl
  • smalec

    100 g
  • ryż

    3/4 szkl
  • dżem z czarnej porzeczki

    3 łyżki
  • cebula

    250 g
  • kapusta czerwona

    1 poszatkowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę udusić z tłuszczem. Płynny tłuszcz zlać do emaliowanego garnka. Kapustę nałożyć do garnka i wymieszać z cebulą.
Na wierzch kapusty nałożyć warstwę wypłukanego ryżu, dżem z porzeczek, podlać wywarem mięsnym, garnek przykryć szczelną pokrywą i na małym ogniu gotować około 4 godz.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat