Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta pekińska do słoików

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 kg
cebula czerwona 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
koper 1/2 pęczka
ocet 1 szkl
woda 3 szkl
cukier 1 szkl
sól 2 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta pekińska do słoików

Warzywa myjemy osuszamy i czyścimy. Warzywa korzenne ścieramy na dużych oczkach. Cebulę i kapustę kroimy w plastry.Wrzuystkei warzywa wkładamy do miski. Robimy zalewę - wodę zagotujemy z cukrem, solą i octem - odstawiamy do wsytygnięcia. Sałatkę wkładamy do słoików wlawamy zalewę. Pasteryzujemy ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 20.01.2013 22:50
praktycznie
wolochski 17.01.2011 14:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak