kapusta pekińska do słoików

kapusta pekińska do słoików

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 kg
  • cebula czerwona

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • koper

    1/2 pęczka
  • ocet

    1 szkl
  • woda

    3 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • sól

    2 łyż
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa myjemy osuszamy i czyścimy. Warzywa korzenne ścieramy na dużych oczkach. Cebulę i kapustę kroimy w plastry.Wrzuystkei warzywa wkładamy do miski. Robimy zalewę - wodę zagotujemy z cukrem, solą i octem - odstawiamy do wsytygnięcia. Sałatkę wkładamy do słoików wlawamy zalewę. Pasteryzujemy ok 15 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ALAGOR

20.01.2013 22:50
praktycznie

wolochski

17.01.2011 14:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat