Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z ziaren słonecznika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 g
słonecznik łuskany 250 g
masło 50 g
cukier 2 łyżki
kakao 1 łyżka
rum 1 łyżeczka
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z ziaren słonecznika

Kroki postępowania

1
Ziarna słonecznika prażyć przez kilka minut na suchej patelni a następnie zmiksować.
Krok 1 - Pasta z ziaren słonecznika foto
2
W rondelku umieścić masło cukier, kakao i mleko i podgrzewać aż do rozpuszczenia wszystkich składników. Dodać połamana na małe kawałki czekoladę. Delikatnie ogrzewać mieszając, żeby czekolada się rozpuściła i połączyła z pozostałymi składnikami na jednolita masę.
Krok 2 - Pasta z ziaren słonecznika foto
3
Jeszcze ciepły ale nie gorący płyn czekoladowy wlać do ziaren słonecznika i miksować dalej aż do uzyskania pożądanej konsystencji.W trakcie miksowania dolać dla aromatu odrobinę rumu.
Krok 3 - Pasta z ziaren słonecznika foto
4
Podawać z białym pieczywem lub z drożdżową chałką a do tego kubek ciepłego kakao. Smacznego.
Krok 4 - Pasta z ziaren słonecznika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.05.2016 20:03
ciekawy przepis
Róża1 27.04.2016 21:08
ciekawy przepis :-)
benka 27.04.2016 17:55
Mmm... coś podobnego do nutelli, musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak