Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fuczki - beskidzkie placki z kapusty kiszonej

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 g
mąka pszenna 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kminek Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fuczki - beskidzkie placki z kapusty kiszonej

Kiszoną kapustę odsączyć i posiekać drobno.
Mąkę przesiać do miski, wlać mleko i wbić jajko. Dokładnie wymieszać.
Dodać kapustę. Wymieszać, doprawić do smaku przyprawami.
Smażyć placki na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Najlepiej podawać ze śmietaną albo sosem czosnkowym :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 02.05.2016 10:57
zupełnie coś innego ale ciekawe mogą być
w mojej kuchni 28.04.2016 09:02
same pyszności
ilka01 27.04.2016 20:55
pychota :)
Edita 27.04.2016 19:35
fajne placuszki
Urszula Świeca 27.04.2016 19:29
Ciekawy przepis.))
Anna169Hosz 27.04.2016 17:52
Akurat leży w domu kiszona kapusta... dzięki za ciekawy przepis, wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak