Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

a la carbonara

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 2
cebula biała
czosnek 2 ząbki
jajko 2
olej do smażenia
parmezan starty 5 dkg
makaron rurki 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: a la carbonara

cukinie myjemy,kroimy w cienkie talarki.cebulę i czosnek obieramy,następnie kroimy.warzywa dusimy na rozgrzanym oleju.jajka rozkłócimy z serem.makaron gotujemy al dente we wrzącej osolonej wodzie,odcedzamy.mieszamy z warzywami i jajkami.smażymy na małym ogniu,aż jajka się zetną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 03.10.2010 11:22
Uwielbiamtakie jedzonko. Robię podobnie tylko cukinę duszę na boczku i zaciągam kremówką , Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak