pałki z kurczaka na czerwono

pałki z kurczaka na czerwono

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczka

    1/2 kg
  • pomidory

    2-3
  • cebula

  • czosnek

    2-3 ząbki
  • masło

  • sól i pieprz do smaku

  • zioła prowansalkie Prymat

  • papryka słodka mielona

    1-2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka posypać ziołami oraz solą i pieprzem a następnie natrzeć je czosnkiem. Ostawić np. do lodówki w tym czasie paprykę i pomidory obrane ze skórki pokroić w dość grubą kostkę. Cebulę zaś w nieco mniejszą. Zeszklić ją na maśle a następnie dodać pomidory i paprykę. Chwilę poddusić. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego a na nie położyć delikatnie obsmażone pałki z kurczaka. Całość upiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aginaa

24.08.2010 11:47
fajny przepis;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat