Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa zupa z cukinią i kukurydzą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
cukinie małe 2 szt
papryka czerwona 1 szt
masło 1 łyżka
kukurydza w puszce 1/2 puszki
czosnek 3 ząbki
śmietana 30% 1 szklanki
ogórki konserwowe 5 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa zupa z cukinią i kukurydzą

Do garnka nalewamy 2 litry wody. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchewkę , pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce. Warzywa podsmażamy na maśle solimy do smaku . Podsmażone warzywa dodajemy do gotującej się wody . Gotujemy ok 10 min. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę dodajemy do zupy. Paprykę kroimy w paseczki dodajemy do zupy. Ogórki kroimy w kostkę dodajemy do zupy. Wszystko razem gotujemy . Dodajemy kukurydzę. Dolewamy śmietanę. Zagotowujemy. Doprawiamy solą , pieprzem i wyciśniętym czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.05.2016 02:36
Ogórków konserwowych w zupie to jeszcze nie widziałam :)
Joannasz3190 27.04.2016 11:53
Jaka wiosenna :)
agnieszka214 27.04.2016 10:52
Pycha pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak