Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z mozzarellą do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała młoda 1/2 główki
mozzarella w kuleczkach 1/2 opakowania
pomidor 1,5
ogórek 1
szczypiorek pęczek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z mozzarellą do obiadu

Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski. Do kapusty dodajemy odcedzoną z zalewy mozzarellę (można ją przekroić na pół każdą).
Pomidor myjemy, a ogórek obieramy. Warzywa kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty.
Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do ozdobnej miski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.04.2016 09:29
bardzo dobra
norweska20 26.04.2016 22:52
z dodatkiem mozzarelli sałatki bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak