Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ketchup z musztardą (do wędlin)

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 3 kg
cebula biała 25 dag
ocet 10 ml
musztarda 10 dag/ostrej
cukier 8 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Ziele angielskie całe Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ketchup z musztardą (do wędlin)

Wykonanie:
Pomidory sparzyć, obrać i pokroić. Następnie rozgotować z pokrojoną cebulą i przetrzeć przez sito. Po czym masę podgrzewać przez godzinę, często mieszając, następnie odparować i zredukować o połowę. Cały czas mieszając wsypać cukier, dodać ocet, musztardę i przyprawy do smaku. Starannie wymieszać, przelać do wyparzonych słoików, dobrze zakręcić i gorące przykryć kocem i potrzymać przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 27.04.2016 10:37
z musztardą nie robiłam
gosia56 27.04.2016 09:32
na pewno pyszny;)
Mniam 27.04.2016 08:58
Pyszny dodatek do różnych mięs i wędlin.
2milutka 27.04.2016 08:33
też lubię domowy
MAR3STA 26.04.2016 22:31
domowy najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak