Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane piersi z kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 podwójne
sól i pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
olej do smażenia
cebula 3 szt.
sos słodko-kwaśny 2 słoiki 400 ml.
majonez 1/2 szkl.
ketchup pikantny 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane piersi z kurczaka

Pierś z kurczaka opłukać , osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w plastry , lekko rozbić lub rozgnieść dłonią , każdy plaster oprószyć pieprzem , solą i przyprawą do kurczaka obtaczać w rozkłóconym jajku i tartej bułce po czym usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron . Cebule obrać i pokroić w kostkę zeszklić na tłuszczu pozostałym od smażenia piersi . W naczyniu żaroodpornym układać warstwami cebulę i piersi aż do skończenia się składników , całość zalać sosem słodko - kwaśnym a po wierzchu polać majonezem wymieszanym z ketchupem . Przykryć pokrywką i zapiec w 180 st. ok. 40 min. Podawać na ciepło do pieczywa .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.06.2017 16:26
bardzo dobre
Wiesława1 27.04.2016 10:15
Świetna propozycja
ilka01 26.04.2016 22:05
dobry pomysł
Edita 26.04.2016 20:04
fajny przepis
Motorek 26.04.2016 19:22
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak