Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 1/2 szklanki
masło 1 kostka
cukier 3/4 szklanki
kakao 4 łyżki
mleko w proszku 2 szklanki
rodzynki garść
herbatniki 100 g

Porada

Można dodać orzechy, wafle, inne bakalie wg upodobań :)

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Mleko, cukier, masło i kakao przełożyć do garnka i podgrzewać na małym gazie, aż składniki się połączą. Nie doprowadzamy do zagotowania.

Ściągnąć garnek z pieca i dodawać stopniowo mleko w proszku, mieszając najlepiej mikserem do połączenia składników.
Na końcu dodać połamane na małe kawałki herbatniki i rodzynki. Wymieszać.
Masę wyłożyć do formy keksowej, wyrównać łyżką i wstawić do lodówki na przynajmniej 3 godziny aż masa stężeje.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Linka2107 24.10.2016 22:32
pychotka :)
Ela427 27.04.2016 16:09
ślinka cieknie
wwwiolka 26.04.2016 22:12
Bardzo fajny przepis.
Mama niejadka 26.04.2016 19:47
Pyszny deser
mirosława4 26.04.2016 18:49
zapowiada się smacznie
cukiereczek 26.04.2016 18:42
bardzo dawno nie jadłam
Marta1986 26.04.2016 16:08
niam bardzo lubie
Futka 26.04.2016 15:01
Świetny i bardzo smakowity :D
misia123410 26.04.2016 13:58
ale bym sobie zjadła
gosia1988 26.04.2016 13:49
fajny przepis na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak