Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 1 opakowanie
pierś z kurczka 1 cała
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
szpinak mrożony 400 gram
czosnek 2 ząbki
śmietana 18 proc 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: makaron ze szpinakiem

rozmrożony szpinak odparować na patelni, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i śmietanę; pierś pokroić w małą kostkę i dość mocno doprawić ziołami prowansalskimi i Kucharkiem; usmażyć na małej ilości oleju lub oliwy; makaron ugotować; ser zetrzeć na tarce na małych oczkach; szpinak wymieszać z piersią i makaronem; posypać serem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 19.09.2010 17:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak