Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba smażona w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z ryby 2-3
mąka 30 dag
woda gazowana 150 ml
mleko 200 ml
jajko
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: ryba smażona w cieście

Podane składniki wymieszać dokładnie na jednolite i gładkie ciasto. Następnie filet z ryby doprawić do smaku maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 23.03.2012 23:02
ciekawy przepis na ciasto
MAŁY 26.06.2011 13:41
tak lubie .
madi356 04.04.2011 19:29
uwielbiam rybę w cieście
Smakosz6 09.02.2011 10:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak