Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batonik musli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 20 dag
płatki kukurydziane garść
rodzynki garść
wiórki kokosowe 2 łyzki
pestki słonecznika 1 łyżka
orzechy laskowe 5 dag
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki
masło 12,5 dag
cukier brązowy 8 dag
miód 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Batonik musli

Kroki postępowania

1
Wszystkie dodatki wymieszać w osobnym naczyniu- wiórka, słonecznik, płatki owsiane i kukurydziane, pokrojone drobno orzechy laskowe...
Krok 1 - Batonik musli foto
2
w rondelku podgrzewamy razem- masło, następnie dodajemy cukier i podgrzewamy do rozpuszczenia. Dodajemy miód i cynamon, wymieszac i wystudzic.
Krok 2 - Batonik musli foto
3
do skladników suchych dodajemy rozpuszczpną margarynę z miodem i cukrem. Łączymy składniki.
Krok 3 - Batonik musli foto
4
Brytfanke wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy przygotowane musli. Rozprowadzamy równo i zapiekamy przez ok 30 min w temp. 160*C. do lekkiego zezłocenia. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Jeszcze ciepłe kroimy na części.

Smacznego :)
Krok 4 - Batonik musli foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mami93 26.04.2016 11:11
pyszności :)
Barbara13 25.04.2016 22:38
Samo zdrowie !
Anna169Hosz 25.04.2016 20:46
Lubię takie:)
Wafelek2601 25.04.2016 19:54
Bardzo smaczny
Stenka 25.04.2016 19:44
lubię takie słodkości
kuchcik89 25.04.2016 19:20
kuszą te batoniki! samo zdrowie :)
Bernadeta1 25.04.2016 18:44
super taki domowy batonik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak