Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki Czosnkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Roladki

filet z kurczaka 1
czosnek 2 ząbki
masło 100 g
ser żółty 100 g
koperek 1 łyżka
przyprawa uniwersalna

Do panierowania

jajko
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
Kurczak panier do drobiu Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki Czosnkowe

Filet z piersi kurczaka umyć i zmielić na maszynce z drobnymi oczkami. Mięso wymieszać z przyprawą uniwersalną.

Czosnek przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przerzucić do miseczki, dodać masło oraz ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach, na koniec dodać posiekany koper. Całość bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

Mięso i masę serowo - czosnkową podzielić na jednakową ilość porcji. Z masy serowej uformować wałeczki. Uszykować miseczkę z zimną wodą, w której będziemy maczać dłonie, aby mięso nam się do nich nie kleiło. Na dłoni rozkładać porcje mięsa i nakładać na nią masę serowo - czosnkową. Formować roladki.

Gotowe roladki obtaczać w mące, następnie w rozmąconym jajku i panierce z bułką tartą ( w proporcjach 1:1). Tak za panierowane roladki smażyć na gorącym oleju. Podawać jako danie obiadowe na ciepło lub na zimno jako dodatek do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak