Przepis i sposób przygotowania na: Roladki Czosnkowe
Czosnek przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przerzucić do miseczki, dodać masło oraz ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach, na koniec dodać posiekany koper. Całość bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Mięso i masę serowo - czosnkową podzielić na jednakową ilość porcji. Z masy serowej uformować wałeczki. Uszykować miseczkę z zimną wodą, w której będziemy maczać dłonie, aby mięso nam się do nich nie kleiło. Na dłoni rozkładać porcje mięsa i nakładać na nią masę serowo - czosnkową. Formować roladki.
Gotowe roladki obtaczać w mące, następnie w rozmąconym jajku i panierce z bułką tartą ( w proporcjach 1:1). Tak za panierowane roladki smażyć na gorącym oleju. Podawać jako danie obiadowe na ciepło lub na zimno jako dodatek do kanapek.