Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z selera naciowego z ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
seler naciowy 4-5 łodyg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
bulion warzywny 2-4 szklanek
ryż 1/2 szklanki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z selera naciowego z ryżem

W garnku rozpuszczamy masło i przesmażmy przez 5 minut pokrojony w plasterki seler. Kiedy seler się zeszkli i delikatnie zmięknie, dodajemy do niego liście laurowe, ziele angielskie i posiekaną natkę pietruszki , zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem 15 minut.

Po tym czasie wsypujemy opłukany na sicie ryż, przykrywamy i gotujemy zupę do miękkości ryżu tj. jakieś 15-20 minut.

Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, serwujemy gorącą ( można posypać startym parmezanem ), smacznego ; )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 25.04.2016 15:56
apetyczna zupa
halina17 25.04.2016 15:47
Dobra zupa.
paula8 25.04.2016 14:18
Świetny pomysł na zupę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak