Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tołpyga pieczona

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tołpyga 200 gram
mielona trawa cytrynowa szczypta
sok z cytryny do smaku
skórka z cytryny do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
oliwa 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tołpyga pieczona

Kroki postępowania

1
Rybę oczyszczamy i dzielimy na mniejsze porcje. Gotową rybę, przekładamy na papier do pieczenia.
Krok 1 - Tołpyga pieczona  foto
2
Rybę oprószamy w przyprawach.
Krok 2 - Tołpyga pieczona  foto
3
Następnie skrapiamy sokiem z cytryny oraz smarujemy oliwą. Tak przygotowaną rybę zawijamy szczelnie w papier, formują w "cukierek" i wstawiamy do piekarnika
Krok 3 - Tołpyga pieczona  foto
4
Piekarnik nagrzewamy do około 180 stopniu i pieczemy około 12-18 minut w zależności od grubości kawałka mięsa ryby.
Krok 4 - Tołpyga pieczona  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak