Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwini 60 dag
jajko 4
kostki masła pół
cukier waniliowy 1
mąki 1,5 szkl
proszku do pieczenia 1 łyżka
cukru 1 szkl
cukru pudru do posypania
jogurt naturalny 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Brzoskwinie obieramy ze skórki usuwamy pestki a miąższ kroimy na kawałki. Masło stop, przestudź. Do wysokiej miski wbij jajka, dodaj jogurt i zmiksuj. Ciągle mieszając dolewaj masło. Dosyp cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Całość dobrze uubij mikserem. Masę wymieszaj z mąką. Do ciasta dodaj brzoskwinie. Tortownice posmaruj masłem i bułką tartą. Napełnij ciastem wyrównaj wierzch. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 175 st. Piecz przez godzinę. Wystudz. Ostroznie wyjmij z tortownicy i oprosz cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 27.01.2011 15:58
Apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak