Hamburgery

Hamburgery

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    600 g
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • kajzerki

    15 szt
  • sałatka do hamburgerów

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymieszać razem z bułką tartą, jajkami, solą i pieprzem do smaku.
Wyłożyć blachę papierem do pieczenia.
Z przygotowanego mięsa formować 15 kulek, następnie spłaszczyć tworząc okrągłe placuszki i układać na przygotowanej blaszce.
Kotlety na hamburgery piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Po tym czasie na kratkę ułożyć przekrojone w poprzek bułki i wstawić do piekarnika na 3-4 minuty.
Wyjąć z piekarnika bułki i kotlety.
Na połówkę bułki położyć kotlet, na kotlet sałatkę do hamburgerów i przykryć drugą połówką bułki.
Możemy dać też po listku sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monika141

06.03.2012 14:03
mniam

cukiereczek

24.02.2012 08:20
domowe najlepsze

eli_555

21.11.2010 22:17
pychota

kasiurek

09.09.2010 08:53
o tak pychota!

SmakolykiJoanny

07.09.2010 08:41
a kto ich nie lubi:)

iwa643

06.09.2010 16:32
dobre buły

Lidia11

06.09.2010 11:43
dawno nie robiłam

Misiek1

28.08.2010 16:27
Pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat