Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa na wędzonych żeberkach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wędzone 400 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 mały
ziemniaki 3 szt
kasza pęczak 50 g
podgrzybki 350 g (mrożone)
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
zupa w proszku 1 szt (pieczarkowa)
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa na wędzonych żeberkach

Warzywa kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, zalewamy wrzątkiem (1,2 l) wrzucamy żeberka i gotujemy 10 min.

Następnie dodajemy grzyby, kaszę, gotujemy do miękkości kaszy.

Zupę rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do całości (cały czas mieszając), zagotowujemy.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 24.04.2016 09:55
Obłędnie wygląda :)
Anna169Hosz 24.04.2016 08:12
Pyszna, oj zjadłoby się zjadło :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak