Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórki kandyzowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Skórki kandyzowane

Pomarańcza obrać, usunąć biały środek skórek, ostrym nożem.
Skórki wrzucić do garnka, zalać gorącą wodą. Gotować na małym ogniu jakieś 10 - 15 minut.
Wylać wodę z gotowania, skórki osuszyć. Pokroić w cienkie paski ew. w małą kostkę.
Wlać do garnka wodę, dodać cukier, zagotować. Wrzucić skórki, gotować aż skórka stanie się szklista.
Wyłożyć na deseczkę, odstawić do przesuszenia.
Przechowywać w szczelnie, zamkniętym słoiku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.05.2016 19:45
świetny dodatek do ciast
Bernadeta1 24.04.2016 18:28
robię podobnie, super dodatek do ciast i deserów
Renata9 23.04.2016 21:21
Bardzo dobre bakalie, takie domowe są najlepsze :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak