Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą jęczmienną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
jajko 1
woda ciepła 1 szklanka
olej roślinny 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki

Składniki na farsz

kasza jęczmienna 1,5 szklanki
woda 3 szklanki
cebula 3
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
majeranek 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą jęczmienną

Kroki postępowania

1
Kaszę należy ugotować do miękkości. Cebule obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, aż będzie szklista. Podsmażoną cebulę wymieszać z kaszą i doprawić wedle gustu.
Krok 1 - Pierogi z kaszą jęczmienną foto
2
Ciasto na pierogi zagnieść rękoma. Rozwałkować na cienkie, około 2mm blaty i wycinać kółka
Krok 2 - Pierogi z kaszą jęczmienną foto
3
Na każde kółko nakładać farsz.
Krok 3 - Pierogi z kaszą jęczmienną foto
4
Każdy pieróg zlepić dokładnie rękoma lub maszynką. Gotować w osolonej wodzie.
Krok 4 - Pierogi z kaszą jęczmienną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 23.04.2016 20:54
Ciekawy pomysł
Anna169Hosz 23.04.2016 17:47
Takich nie robiłam.
Motorek 23.04.2016 17:25
bardzo dobre
Róża1 23.04.2016 16:40
pychotka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak