Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paczuszki francuskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ciasto francuskie 1 opakowanie
szpinak mrożony 200 g
szynka 4 plasterki
kukurydza w puszce 5 łyżek

sos czosnkowy

majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paczuszki francuskie

Z jogurtu i majonezu przygotowujemy sos. Smarujemy nim ciasto i kroimy na kwadraty. Szynkę także kroimy. Szpinak podduszamy na maśle. Kukurydzę odcedzamy od zalewy. Ciasto kroimy na kwadraty na każdym układamy: szpinak, kukurydzę i szynkę. Zaklejamy w paczuszkę i pieczemy wg. instrukcji

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 23.04.2016 17:08
bardzo smaczna przekąska !!! palce lizać :-)
Franciszek 23.04.2016 15:51
pyszne paczuszki
endzi
endzi 23.04.2016 13:51
Fajna przekaska!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak