Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurki w zalewie octowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1 kg
marchew 1 kg
cebula 1 szt
woda 4 szkl
ocet 1 szkl
cukier 5 łyz
sól 1 łyż
pieprz
Goździki całe Prymat 5
ziele angielskie 5
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: kurki w zalewie octowej

Robimy zalewę gotujemy wszyskie składniki. Marchewkę i cebule kroimy w prązki. Cebule przelewamy wrzątkiem na sitku. Kurki oczyszczone wrzucamy do osolenej wody i dodajemy marchew i cebulę i gotujemy 7 min. Gorące wkładmay do słoików i pasteryzujemy 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak