Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderki orzechowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

resztki ciast 20 dag
herbatniki 10 szt
masło 50 g
czekolada gorzka 50 g
kakao 1 łyżka
mleko 1/3 szk
cukier puder 1/3 szk
konfitura wiśniowa 4 łyżki
orzechy laskowe mielone 1 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderki orzechowe

Ciasto oraz herbatniki rozdrobnić w rozdrabniaczu. Mleko przelać do rondelka, dodać masło i cukier puder. Podgrzewać do momentu aż składniki rozpuszczą się. Następnie dodać czekoladę i kakao i ponownie podgrzewać na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się składników. Masę czekoladową dodać do ciasta, dodać konfiturę oraz połowę szklanki orzechów i wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki, a następnie obtaczać je w orzechach. Bajaderki schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 24.04.2016 16:37
pyszny deserek
w mojej kuchni 23.04.2016 17:17
super słodkości
Ola1984 23.04.2016 13:51
Bajeczne :)
Stenka 22.04.2016 21:24
Takie lubię
benka 22.04.2016 21:17
Uwielbiam takie ciasteczka
norweska20 22.04.2016 20:54
smakowicie się prezentują
Renata9 22.04.2016 20:52
Smaczny deserek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak