Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ziemniaczane z pokrzywą i czosnkiem niedźwiedzim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 garść
młoda pokrzywa 1 garść
jajko 2 szt
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ziemniaczane z pokrzywą i czosnkiem niedźwiedzim

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce warzywnej duże oczka. Z pokrzywy odcinamy listki, zalewamy je gorąca woda i zostawiamy do wystygnięcia. Odcedzamy. Drobno siekamy . Siekamy także czosnek niedźwiedzi. Zieleninę dodajemy do ziemniaków. Wbijamy 2 jajka , mieszamy . Solimy dodajemy mąkę , doprawiamy wyciśniętym czosnkiem , sola i pieprzem białym. Dobrze mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej . Nakładamy placuszki smażymy na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 22.04.2016 16:38
Bardzo zdrowe placuszki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak