Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk biały z majerankiem i jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Barszcz biały 1 torebka
jajko ugotowane na twardo 2-3 szt
kiełbasa 100 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1-2 łyżeczek
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk biały z majerankiem i jajkiem

Przygotować wszystkie składniki .Barszczyk rozprowadzić w szklance zimnej wody i wlać do gotującej się wody z kiełbasą pokrojoną w plasterki lub w kostkę .Pogotować chwilę z 6-8 minut mieszając .Jajka ugotować na twardo w osobnym naczyniu ,zahartować zimną wodą i obrać ze skorupek .Pokroić w ósemki dodać do gotującego barszczu ,posypać majerankiem ,przyprawić pieprzem i solą do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 22.04.2016 16:33
taki najsmaczniejszy :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak