Leczo

Leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1
  • pomidory

    3
  • cebula

    1
  • kiełbasa zwyczajna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na masełku na złoty kolor. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w kostkę i przysmażyć na tłuszczu, żeby się zrumieniła. Cukinię obrać, oczyścić z nasion i też pokroić w kostkę. Gdy cebula będzie gotowa, dać ją do garczka, następnie cukinię i kiełbasę, podlać to wszystko wodą (nie za dużo) i dusić pod przykryciem. Gdy zrobi się już dużo wody, ściągnąć przykrywkę i gotować bez niej. Gdy cukinia będzie taka średnio miękka dodać pokrojoną w paski paprykę, dodać ulubione przyprawy, a na sam koniec pomidory (papryka musi być miękka żeby można było je dodać). Gotować tak chwilkę. Najlepsze jest jak woda prawie w całości wyparuje i zrobi się taki gęsty \"sosik\".

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

accee

22.02.2011 21:54
Mniam

magical66

01.01.2011 00:11
smaczne

Smakosz6

29.12.2010 11:41
mniam

Agnieszka172

24.09.2010 20:36
muszę to zrobić, na pewno smaczne

Maryś1

10.09.2010 13:47
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat